Lekker en gezond: moringa thee

Een van de meest bekende en lekkerste manieren om gebruik te maken van de moringa  power boom is in de vorm van moringa thee.  De moringa thee heeft een kruidige smaak en van naturen een licht zoetje. Naast dat hij heerlijk wegdrinkt zit hij ook nog eens vol voedingsstoffen (win win thinking). Deze kruidige thee geeft je een ware boost, daardoor dus ook perfect te gebruiken in de ochtend en iets minder verstandig voor het slapen gaan.

moringa thee

Puur natuur

De moringa thee wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de moringa boom.  De bladeren hebben een uitzonderlijke voedingswaarden en beschikken over een reeks geneeskrachtige eigenschappen. Zo zit er in 50 gram gedroogde moringa bladeren maar liefst 5x meer vitaminen dan in wortels, 8x meer calcium dan in een glas melk en 4x meer proteïne dan in een schaaltje yoghurt.  Dus ondanks het drogen van de bladeren blijven de voedingsstoffen aanwezig.  Naast dat de gedroogde bladeren kunnen worden gebruikt voor thee of bijvoorbeeld als kruid in de keuken worden ze ook gebruikt als voedingssupplement in de vorm van poeder.

Mocht je de bladeren vers willen eten dan kan dit ook . Je kunt ze bijvoorbeeld koken en gebruiken in je maaltijd. De smaak is dan te vergelijken met spinazie.

In het kort:

Thee en meer: