'Wereldwijd gebruikt als voedingssupplement'

Op de consumentenmarkt wordt de moringa gezien als ware superfood. Bladpoeder wordt gebruikt en verkocht als supplementen in bodyshops, gezondheidswinkels of biologische superfood stores. Moringa poeder wordt op steeds grotere schaal verhandeld, hoewel supplementen steeds populairder worden wordt het grotendeels nog gebruikt in thee of power drinks. In het huidige beleid van de Europese Unie mogen alleen de gehele bladeren of verpulverde bladeren van de moringa worden als voedsel worden ingevoerd. De wereldwijde hoofdleverancier van moringa bladeren is nog altijd India wat voldoet aan drie kwart van de totale vraag naar moringa oleifera producten.

Waarom moringa poeder kopen?

Moringa poeder oftewel moringa bladpoeder is ontzettend rijk aan verschillende vitamines, eiwitten en aminozuren. Ook is het bladpoeder rijk van mineralen, antioxidanten en vezels. Het is een puur natuurlijk product en redelijk mild van smaak, waardoor het makkelijk is te combineren met andere gerechten en dranken. De poeder is door al zijn voedingswaren van hoge kwaliteit. Wanneer de poeder goed afgesloten wordt bewaard kan het erg lang goed blijven. Moringa poeder is relatief goedkoop, gezien andere voedingssuplamenten en de complete waardes in moringa. 

In het kort:

Hoe gebruik je het poeder?

Afhankelijk van of het gaat om capsules of poeder, maar doorgaans wordt het poeder (gemalenblad) gebruikt in een smoothie of in een glas water. Maar het is ook heel goed mogelijk in yoghurt, toetjes, limonade of andere gerechten zoals bijvoorbeeld wokmaaltijden. Een of twee keer per dag(circa 5 gram) is meer dan voldoende voor een extra boost in je leven. Het is verstandig om rustig aan te beginnen, aangezien de poeder erg hoge voedingswaarden bevat. Ook af en toe een paar dagen geen moringa gebruiken wordt aangeraden, zo kan je lichaam de stoffen goed verwerken. Moringa heeft ware detox effecten.