Moringa olie kopen?

Wat weet jij al over moringa olie? Naast de bladeren van de moringa boom die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld poeder en thee zijn ook de zaden erg waardevol. Deze bestaan namelijk voor 35-42% uit olie. Door de zaden koud te persen komt de olie vrij. De moringa zaden beschikken over een hoog omega- 9 gehalte. Omega 9 is een vetzuur dat een positieve invloed heeft op het goede cholesteraol gehalte (HDL) en kan ervoor zorgen dat het slechte cholesterol (LDL) verlaagt wordt. Daarnaast heeft de olie een hoog gehalte aan olie zuur van wel 70%. Na het persen komt er een kleurloze olie vrij die wat nootachtig van smaak is. De olie is voor verschillende doeleinden bruikbaar.

In het kort:

  • Zuivere olie
  • Voed de huid
  • Genezende werking
  • Cosmetica
  • Antioxidanten

Wil je een olie proberen? Kijk eens op deze website.

Hoe kunnen we moringa olie gebruiken?

De olie kan uitstekend gebruikt worden in huidverzorging en cosmetica producten zoals crèmes, massage olie of zeep. De olie heeft een hydraterende werking en voorziet de huid in belangrijke voedingsstoffen. De moringa olie zit namelijk vol antioxidanten die de huid ten goede komen. Antioxidanten helpen namelijk cel schade te voorkomen, evenals huidveroudering. Door het hoge zuurgehalte in de olie trekt de olie snel in. De olie is dus zeer geschikt voor gebruik bij droge en gevoelige huid. 

'Helpt bij schade aan de huid'
Daarnaast beschikt de moringa olie over antiseptische en anti-in-amorfe eigenschappen die schade aan de huid kunnen herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine wondjes, uitslag en insectenbeten. Naast cosmetisch gebruik kan de olie ook gebruikt worden als plantaardige olie geschikt voor in de keuken. De olie is namelijk vergelijkbaar met olijfolie. Moringa olie is een natuurlijke olie die rijk is aan vitamine A, C en onverzadigde vetzuren en daardoor dus ook prima toe te passen is in een dieet.
moringa olie
Hier een mooie foto van de moringa zaden met pure olie