Moringa blad: zoveel goeds in één natuurlijk product, geloof je bijna niet!

Wonderboom
De Moringa oleifera staat bekend als wonderboom, omdat alle delen van de plant ergens voor kunnen worden gebruikt en de bladeren en vruchten een hoge voedingswaarde en medicinale toepassing hebben. Moringa is een snelgroeiende boom die zeer voedzaam voedsel produceert en bovendien als geneeskrachtig kruid kan worden ingezet!

Veel mensen over de hele wereld leren over de enorme gezondheidsvoordelen van Moringa. De voedingswaarde dichtheid en diversiteit van de Moringa boom wordt beschouwd als de “Miracle Tree” of meest voedzame voedsel van de natuur. De voedingsstoffen in dit wonder van aard zijn gemeld om meer dan 300 verschillende ziekten en aandoeningen van het lichaam te kunnen behandelen.

Moringa blad

Vrijwel alle delen van deze tropische wonderboom zijn eetbaar. En dat niet alleen, want het blijkt dat deze boom ook nog eens geneeskrachtige waarden heeft en levert!

In de subtropische en tropische delen van Azië weten de mensen al duizenden jaren dat de bladeren zeer rijk zijn aan essentiële vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren en antioxidanten.

De bladeren kunnen rauw, gekookt, gedroogd en als thee genuttigd worden. In de landen waar Moringa van nature groeit, worden de bladeren aan de maaltijd toegevoegd als voedsel-verrijking. In zekere zin werden Moringa bladeren al gebruikt als voedingssupplement voordat dit woord bestond.

Voedingsstoffen

Voor langere houdbaarheid kan het blad worden gedroogd en daarbij verliest de stof vrijwel geen voedingstoffen. Moringa bladeren en vruchten peulen zijn echt van de natuur grootste compilatie van essentiële voedingsstoffen voor de totale gezondheid. In het noordelijk halfrond begint Moringa-bladpoeder steeds meer bekendheid te krijgen als superfood, terwijl in tropische gebieden deze boom al duizenden jaren in het alledaags voedsel is opgenomen.

Een moringa blad bevat 18 aminozuren, waaronder acht essentiële aminozuren die voorkomen in gunstige verhoudingen voor menselijke voeding, en een zeer hoog percentage eiwitten (circa 27%). Daarnaast is moringa blad rijk aan ijzer, calcium, kalium, vitamine A, E en C, en chlorophyl en scoort het ongewoon hoog qua ORAC-waarde (een maat voor de antioxidant-activiteit).

Tot slot
De Moringa is een Indiase boom die al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Tevens zijn de moringa bladeren heel gunstig voor mensen die essentiële voedingsstoffen missen. Het moringa blad bevat ALLE essentiële aminozuren, die een mens nodig heeft!