Moringa zaden kopen? Hoe worden ze gebruikt?

De moringa zaden zijn vergelijkbaar met grote tuinbonen en worden veel gebruikt in onder andere de oosterse keuken. Het worden dan ook wel ‘peulen’ genoemd en zijn net zoals bij tuinbonen open te breken als ze rijp zijn voor consumptie. Ze worden op dezelfde manier klaargemaakt als de bij ons bekende groene bonen, door te koken in heet water. De pit of de moringa zaden lijken een beetje op kikkererwten, maar de smaak wordt omschreven als de smaak van asperges. De boon of peulen kunnen verschillen van formaat en dus ook van het aantal zaden dat het bevat. Peulen van 30 centimeter lang is heel gewoon, deze hangen dan met trossen aan de boom. De zaden uit de peulen worden ook gedroogd en daarna gemalen tot een poeder. Het poeder kan weer op vele manieren worden gebruikt, als specerij door gerechten, maar ook voor antibiotica tegen verschillende aandoeningen. Dit bewijst maar weer hoe veelzijdig de moringa is.

Ook de moringa zaden doen vele wonderen

Zaden van de moringa worden eerst geroosterd en gestampt waarna de poeder wordt vermengd met (kokos )olie. Het kan als ontspannend middel worden gebruikt en rechtstreeks worden aangebracht op huid. Het werkt onder andere tegen huidinfecties, kramp en bijvoorbeeld steenpuisten. Moringa zaden hebben een bijzondere werking en worden al vele jaren gebuikt in behandelingen tegen reuma- of artritis klachten. Maar er wordt nog meer geschreven over de wonderen van de moringa oleifera, lees meer op moringafacts.net. Sommige mensen eten zelfs hele zaden, ze pellen de buitenste laag eraf en eten 2 tot 3 zaden per dag. Ze zeggen dat het helpt tegen diabetes. moringa pit

De moringa zaden kunnen worden gepopt in olie, als een soort popcorn, eet niet direct te veel want het heeft een heftige zuiverende werking. Je kunt het ook toevoegen in soepen, sauzen, stoofschotels of mixen in eigen gemaakt brood.

Een reinigend effect op je lichaam

Het is uitkijken met de dosering, maar het is buiten gewoon gezond en heeft een welwillend effect op je lichaam. De zaden hebben namelijk een reinigende functie in de spijsvertering. Het product wat achterblijft van de moringa bij het vervaardigen van de olie wordt gebruikt voor het zuiveren van water. Water uit de rivier kan zelfs zo goed gereinigd worden dat het voor menselijke consumptie geschikt is. Dit komt door de heftige eiwitten die bepaalde bacteriën aantrekken en zo door een wetenschappelijk proces sterven. Twee zaden kunnen genoeg zijn om een liter water zuiver te maken.


2 Comments

Anna Drop · mei 7, 2019 at 10:33 am

Ik heb moringa zaad te koop.
Hebben jullie belangstelling?

Vriendelijke groet Anna Drop

Lea Poulsen · januari 6, 2020 at 6:43 am

Naar mijn idee zijn de zaadjes ook geschikt bij de ziekte van Crohn. Start met bijv. een kleine eetlepel en kijk hoe dit uitpakt, ieder lichaam reageert immers anders. Ik heb vorige week een colitis ulcerosa patient geadviseerd chia te gebruiken, zij heeft er erg veel baat bij. Zorg dat je voldoende glazen water drinkt, vanwege de grote hoeveelheid vezels. Bij een te lage vochtinname kan de inname van vezels juist leiden tot obstipatie i.p.v. een gezonde stoelgang. Ik Lees al die reacties hier,maar ik heb al van alles geprobeerd om me wat lekkerder in mijn vel te voelen maar niets helpt.ik ben er nu achter gekomen als je gewoon probeerd zo gezond mogelijk te eten,dus iedere dag wat fruit en groente en genoeg drinkt vooral water en iedere dag wat beweegt dat dat het allerbeste is,en voldoende bruin brood ook.ik ga mijn geld aan dit soort dingen allemaal niet meer uitgeven,het helpt allemaal niets bij mij dan.en als ik me te ziek voel ga ik liever naar de huisarts.ook voldoende rust nemen is ook heel goed ik knap daar ook van op het is gewoon een combinatie van,rust,beweging,gezonde voeding genoeg drinken vooral water,en vooral positief blijven,zoek situaties en mensen op die jou vrolijk maken.zo denk er over.daar kunnen al die kruiden en drankjes niet tegen op.

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.