moringa plant kopen?

Een moringa plant kopen is helaas niet iets wat je zomaar doet bij de plaatselijke praxis. Zoals je waarschijnlijk weet groeit de moringa oleifera niet in gebieden zoals Nerderland. De moringa boom houdt van warmte, extreem veel zonlicht en een beetje water. De moringa plant groeit oorspronkelijk in de Himalaya gebieden in India. Een droogklimaat is ideaal. In gebieden als Nederland, waar de temperaturen geregeld onder de 0 Celsius uitkomen daar is de temperatuur echt dodelijk voor de plant. Uiteraard zijn er mogelijkheden om de juiste omstandigheden na te bootsen, hier over later meer.

Waarom is de plant zo interssant? 

Mensen die moringa ontdekt hebben vinden het vaak leuk om de plant van begin af aan zelf op te bouwen. Daarom een moringa plant kopen. Ze weten inmiddels hoe voedzaam de plant is en hoe alle delen van de plant bruikbaar zijn. De bloemen, zaden, de bladeren en zelfs de wortels. Meer weten over bijvoorbeeld moringa poeder? Moringa is een ware wonderboom en daarom misschien wel zo leuk om zelf 1 thuis te hebben. Er komt uiteindelijk een zeer mooie bloem aan de  boom met een witte heerlijke geurende bloemkop. TIP: kijk eens op marktplaats. Ik kwam hier de volgende > advertentie < tegen: 

Een moringa plant kopen? Jonge moringa planten te koop:

-jonge kiemplanten ongeveer 15 cm groot: in een tray met 4 plantjes voor 19,95 euro.

Leverbaar vanaf 1 juli, alleen afhalen in Utrecht

-sterke planten met oogstbaar blad voor consumptie, grootte ongeveer 40cm hoog. Prijs: 29,95 euro. Leverbaar alleen op aanvraag. Interessant toch? Maar dan heb je ze als nog niet zelf gekweekt natuurlijk

Hoe moringa plant zelf kweken?

De moringa zaden worden overal aangeboden. Maar hoe gaan we ze nu laten groeien met ons koude klimaat. Een moringa plant mag nooit in vrieskou terecht komen dus je moet sowieso denken aan binnen opties of goede kasvormen. Laat de zaden eerst één dag in het liefst lauw water of nabij de verwarming week worden. Start dan binnen met stekken door de zaden in goede stekgrond te plaatsen, temperatuur het liefst een warme woonkamer 23 graden. In een kas zijn temperaturen van 20 tot 35 graden ideaal. In de koudere maanden dus zeker met warmte lampen gaan werken. In 5 dagen zie de plant al verschijnen. Vergeet niet tijdens het proces af en toe besprenkelen met water(niet te veel). Laat de plant heerlijk doorgroeien in de zon achter het raam of wellicht in de serre waar de temperatuur heerlijk oploopt. Wanneer het plantje 15 tot 20 cm is kan je deze verpotten. Plaats de moringa in een grote pot zodat er genoeg ruimte is of mooi in de aarde in de betreffende kas. De plant heeft weinig water nodig, ook in de zomer is weinig water voldoende, maar uiteraard niet helemaal laten uitdrogen. Let bij het verplaatsen op de wortels alles is nog kwetsbaar dus voorzichtig te werk gaan. Houd rekening met de temperatuur zoals eerder aangegeven is gemiddeld 28 graden ideaal. Nu is dat begrijpelijk niet altijd haalbaar;) maar de plant zal wel iets wennen aan andere omstandigheden. Succes!


1 Comment

N.Zechmann · februari 5, 2020 at 4:11 pm

Ik zou graag een paar zaadjes van de moringa boom willen hebben 4 a 5 stuks , om te planten in Portugal.
Ik wil geen plantage aanleggen . Is er een mogelijkheid om eraan te komen ?

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.